Zurück nach Nieuws

Telefonische groepsgesprekken

Publisearre op:

Sociaal Werk De Kear organiseert in samenwerking met UP! de komende weken telefonische groepsgesprekken voor ouderen en mantelzorgers. Houd contact! Soms is dat gemakkelijker gezegd dan gedaan. Daarom stelt Sociaal Werk De Kear ouderen in staat om leeftijdsgenoten te ontmoeten en even de zinnen te verzetten, met een telefonisch groepsgesprek over wezenlijke onderwerpen. 

Zit je met (on)bekenden in een groepstelefoongesprek? Ja! En dat werkt wonderbaarlijk goed, zo is gebleken uit andere gesprekken. Iedereen zit min of meer in hetzelfde schuitje, dus het ijs is binnen een mum van tijd gebroken. Er is een gespreksleider en een aansprekend onderwerp. Denk bijvoorbeeld aan thema’s als vriendschap, familie of dankbaarheid. Het onderwerp biedt verdieping en ook aanknopingspunten om te vertellen hoe het nu met een ieder gaat.

Aan een gesprek kunnen maximaal zes ouderen/mantelzorgers meedoen. Een gesprek duurt ongeveer 45 minuten. Als een groep daar behoefte aan heeft, kan iedereen elkaar weer treffen in een volgend gesprek. Uitgangspunt is dat ieder in de eigen taal mee kan doen.

Deelname is gratis, ouderen betalen alleen voor de gesprekskosten via hun provider; de specifieke telefoonkosten voor het gesprek zijn afhankelijk van een ieders provider. Inbellen is mogelijk met elk type telefoon, ook met een vaste lijn. Deelnemers krijgen van tevoren een duidelijke instructie over wat ze moeten doen om mee te doen.

Wilt u meedoen? Of kent u anderen die mee willen doen? Wilt u meedoen? Of kent u anderen die mee willen doen? Neem dan contact op met:

Tanja Kombrink (06 – 30295960/t.kombrink@sociaalwerkdekear.nl)

Francien Bekius (06-51291163/f.bekius@sociaalwerkdekear.nl)

28-03-2024

Start Rouwcafé in De Fryske Marren

Wanneer je iemand verliest die veel voor je betekent, verandert alles in het leven. Niets lijkt meer hetzelfde. Naast rouwen om het verlies, vraag je je misschien af hoe je een andere invulling gaat geven aan je dagelijks leven. Mensen uit je omgeving weten niet altijd hoe zij troost kunnen bieden en je krijgt soms het gevoel alleen te staan.
Lês mear