Welzijn op Recept

Welzijn is goed in je vel zitten, ontspannen zijn, de dingen kunnen doen die je graag wilt doen. Vaak lukt dat, maar soms zit het even tegen. De huisarts of verpleegkundige kan advies en medicatie geven, maar soms is dat niet genoeg. Sociaal Werk De Kear helpt je dan graag verder.

Wat kunnen we doen?

Wij gaan graag in gesprek over zaken die je bezighouden en waar je zelf niet uitkomt. Dat kan van alles zijn. Misschien zoek je iemand om samen mee te wandelen en fietsen. Of ben je er na een periode van ziekte of rouw weer aan toe om meer onder de mensen te zijn. Tijdens een gesprek bekijken we samen met jou de mogelijkheden.

Hoe doen we dat?

Na een verwijzing van de huisarts neemt de welzijnscoach contact met jou op voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek gaat de welzijnscoach samen met jou op zoek naar wensen, behoeften en mogelijkheden. Omdat iedereen anders is en andere wensen en behoeften heeft, is er altijd sprake van maatwerk. Samen gaan we op zoek naar een (collectieve) activiteit die hierop aansluit.

Is Welzijn op Recept iets voor jou?

Neem dan contact op met jouw huisarts voor een doorverwijzing. Welzijn op Recept wordt uitgevoerd door welzijnscoaches van Sociaal Werk De Kear.

Deelnemende huisartsen:

Huisartsenpraktijk Arentsen & Groeneveld (Lemmer)

Huisartsenpraktijk van Graafeiland (Lemmer)

Huisartsenpraktijk Lennemere (Lemmer)

Huisartsenpraktijk Lemmerijn (Lemmer)

Huisartsenpraktijk Echtenerbrug (Echtenerbrug)

Contact

Stel een vraag

Wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!