Terug naar Nieuws

Inloopmomenten voor vragen over geldzaken

Gepubliceerd op:
Inloopmomenten voor vragen over geldzaken

Veel huishoudens gaan gebukt onder de hoge vaste lasten en de stijgende uitgaven als gevolg van de inflatie.

De vrijwilligers op de Regelhulp-spreekuren van Sociaal Werk De Kear merken dat de spreekuren steeds drukker bezocht worden. Een zorgwekkend signaal en daarom worden er nu bijeenkomsten georganiseerd om meer inwoners te kunnen helpen.

 

Bijeenkomsten

De spreekuren van Regelhulp en Humanitas zitten op elke locatie ontzettend vol, daarom is het idee ontstaan om een aantal bijeenkomsten te organiseren. Deze bijeenkomsten worden in samenwerking met onder andere Vluchtelingenwerk, de budget- en energiecoaches van gemeente de Fryske Marren, Humanitas thuisadministratie en het IDO georganiseerd. Deze bijeenkomsten geven informatie over financiën, administratie en regelzaken voor inwoners. De bijeenkomsten zullen verdeeld zijn over twee verschillende locaties binnen de gemeente.

Voor wie en waarom?

Laurine Wierda, buurtwerker vertelt: “De bijeenkomsten zullen de inwoners wegwijs maken in de voorzieningen op het gebied van regelzaken, financiën en administratie. Daarbij zullen mensen tijdens deze bijeenkomsten zelf direct al geholpen kunnen worden met hun vragen en het invullen van bijvoorbeeld bepaalde formulieren. “

 

Heb je ook vragen over geldzaken?

Kom dan naar één van onderstaande bijeenkomsten:

16 december     09:30 - 11:30 uur   De Treemter Balk

20 december     15:00 - 17:00 uur   MFC Oudemirdum

 

Een afspraak maken is niet nodig. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Buurtwerker Laurine Wierda l.wierda@sociaalwerkdekear.nl

 

Over Sociaal Werk De Kear

Inwoners kunnen bij Sociaal Werk De Kear terecht met vragen over bijvoorbeeld leefbare buurten en dorpen, meedoen en vrijwilligerswerk, gezonde leefstijl en mantelzorg. We werken samen met inwoners om het samenleven in de buurten en dorpen te versterken, met elkaar en voor elkaar.

13-12-2022

De Wensboom

Ook dit jaar zijn er weer een aantal wensbomen te vinden in Lemmer.Sociaal Werk de Kear Lemmer, De Bibliotheek Lemmer en het Zorgplein Lemmer plaatsen dit jaar een wensboom. De bomen zullen staan van 1 december 2022 tot ongeveer 6 januari 2023.
Lees meer