Terug naar Nieuws

Opening Fries Doortrappen-seizoen

Gepubliceerd op:

Woensdagochtend 13 april is de opening van het Friese Doortrappen-seizoen. Het programma Doortrappen heeft als ambitie om ouderen tot hun 100ste veiliger te laten fietsen. In 16 gemeenten trappen we het Friese Doortrappen-seizoen af. 

In de gemeente De Fryske Marren doen we dat met een fietstocht onder begeleiding van onze bekende inwoner Henk Gemser, voormalig Nederlands langebaanschaatser en trainer van de kernploeg. Tijdens de tocht krijg je informatie over veilig blijven fietsen. De fietsgroep start in Balk en fietst daar een route van zo’n 25 km. Doe je mee?

Opgave
Je kunt je opgeven via f.timmerman@sociaalwerkdekear.nl  Graag onder vermelding van je naam, leeftijd, mailadres en telefoonnummer. Als je iemand meeneemt, dan ontvangen we ook graag zijn of haar gegevens. Na de opgave ontvang je meer informatie over het programma. Meld je snel aan, want er is plaats voor maximaal 15 deelnemers. Graag tot 13 april!

Doortrappen in De Fryske Marren
Na de opening van het Friese Doortrappen-seizoen gaan we in gemeente De Fryske Marren natuurlijk door met het fietsen van deze routes. Dit gebeurd onder begeleiding van een Buurtwerker Sport en Wegkapitein, een vrijwilliger die de groep bij elkaar haalt en de routes uitzet. Wilt u zich vast opgeven voor één van de groepen? Dat kan! U kunt contact opnemen met de betreffende Buurtwerker Sport. U krijgt vervolgens meer informatie over een startdatum en locatie.

Balk: bij Frank Timmerman f.timmerman@sociaalwerkdekear.nl 06-51291262

Lemmer: bij Lonneke Post l.post@sociaalwerkdekear.nl 06-51291195

Oudehaske: bij Annieck Bos a.bos@sociaalwerkdekear.nl 06-51306421

 

1649158704746_400_267_1649158749.jpg

28-03-2024

Start Rouwcafé in De Fryske Marren

Wanneer je iemand verliest die veel voor je betekent, verandert alles in het leven. Niets lijkt meer hetzelfde. Naast rouwen om het verlies, vraag je je misschien af hoe je een andere invulling gaat geven aan je dagelijks leven. Mensen uit je omgeving weten niet altijd hoe zij troost kunnen bieden en je krijgt soms het gevoel alleen te staan.
Lees meer