Terug naar Nieuws

Verhuizing VIP de Fryske Marren

Gepubliceerd op:

Vanaf 16 mei zal VIP De Fryske Marren verhuizen naar de bibliotheek aan de Dubbelstraat in Balk. Ook het spreekuur wijzigt, op maandagmiddag tussen 14:00 en 16:00 zal vrijwilliger Etty Tijmstra de VIP locatie in Balk bemannen. Inwoners kunnen dan langs komen voor vragen of om zich in te schrijven als vrijwilliger.

Samenwerking met de bibliotheek
“We zijn erg blij met de verhuizing naar de bibliotheek. Dit is een prachtige centrale locatie waar veel mensen even langskomen” aldus Laurine Wierda van Sociaal Werk De Kear. Ook vrijwilliger Etty kijkt ernaar uit. Etty: “De bieb is een mooie locatie om vrijwilligers te ontvangen en intakegesprekken mee te voeren. Ook kunnen mensen een kijkje nemen in de vacaturemap die klaarligt.”  

Iets betekenen voor een ander
Het Vrijwilligers Informatie Punt (VIP!) De Fryske Marren is er voor iedereen die vrijwillig iets voor een ander wil betekenen. Het doel van VIP! De Fryske Marren is vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties met elkaar in contact brengen. Op de website www.vipdefryskemarren.nl kunnen (potentiële) vrijwilligers en organisaties terecht voor actuele vacatures.

Bereikbaarheid
VIP! De Fryske Marren kent drie locaties binnen de gemeente, namelijk Balk, Joure en Lemmer. De contactgegevens en de openingstijden zijn te vinden op www.vipdefryskemarren.nl of er kan gemaild worden naar vip@sociaalwerkdekear.nl.

Sociaal Werk De Kear
VIP! De Fryske Marren is onderdeel van welzijnsorganisatie Sociaal Werk De Kear. Sociaal Werk De Kear ondersteunt alle inwoners in De Fryske Marren met vragen over bijvoorbeeld gezondheid, geld, leefbaarheid, leefstijl, opvoeden, mantelzorg, opgroeien en eenzaamheid.

1652684448888_400_267_1652684490.jpg

16-06-2022

Welzijn op Recept van start in De Fryske Marren

Sinds 1 juni jl. slaan huisartsen uit Lemmer en Echtenerbrug, Sociaal Werk De Kear en Gemeente De Fryske Marren de handen ineen voor een vernieuwde, sociale aanpak: Welzijn op Recept. Welzijn op Recept is dé verbinding tussen de zorg, welzijn en het sociaal domein. Welzijnscoaches Anouk van der Wal en Marloes Hoving, van Sociaal Werk De Kear, volgden de training Welzijn op Recept en gaan aan de slag bij huisartsenpraktijken HAGRO in Lemmer en Echtenerbrug.  
Lees meer