Terug naar Nieuws

VIP! De Fryske Marren neemt zitting in Bibliotheken Mar en Fean in Balk, Joure en Lemmer

Gepubliceerd op:

 

Onlangs verhuisden VIP! Balk en Lemmer naar de plaatselijke bibliotheken in de desbetreffende dorpen. “We zijn erg blij met de verhuizing naar de Bibliotheek. Dit is een prachtige centrale locatie waar veel mensen even langskomen”, vertelt Laurine Wierda, vrijwilligerscoördinator van VIP! Balk. Vanaf 6 september a.s. zal ook VIP! Joure zitting nemen in de Bibliotheek in Joure. "De Bibliotheek is een echte ontmoetingsplek”, aldus Betty Wiersma van Bibliotheken Mar en Fean. “Er is al plek voor o.a. Regelhulp, Repaircafé, Vrouwenpraat en Seniorweb. Het VIP past daar heel goed bij. Wij zijn een Bibliotheek van en voor mensen".

Bereikbaar voor alle inwoners

De reden dat VIP! De Fryske Marren verhuist naar de lokale bibliotheken is om de toegankelijkheid te vergroten voor mensen die kennismaken met vrijwilligerswerk. Ook vrijwillige medewerker van het VIP!, Etty Tijmstra, is enthousiast over de verhuizing: “De bieb is een mooie locatie om vrijwilligers te ontvangen en intakegesprekken te voeren. Ook kunnen mensen een kijkje nemen in de vacaturemap die klaarligt”.

Vrijwilligers Informatie Punt

VIP! De Fryske Marren is onderdeel van Sociaal Werk De Kear en staat voor Vrijwilligers Informatie Punt. Sociaal Werk De Kear ondersteunt alle inwoners in De Fryske Marren met vragen over onder andere gezondheid, geld, leefbaarheid, leefstijl, opvoeden, mantelzorg, opgroeien en eenzaamheid. Vrijwillige medewerkers van het VIP! beheren een up-to-date vacature- en trainingsoverzicht en bemiddelen tussen vrijwilligers en organisaties uit de gemeente De Fryske Marren. Daarnaast geven ze informatie, advies en ondersteuning aan mensen die vrijwilligerswerk willen gaan doen en organisaties die vrijwilligers zoeken.

 

Iets betekenen voor een ander

“Het doel van VIP! De Fryske Marren is vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties met elkaar in contact brengen. Op de website www.vipdefryskemarren.nl kunnen (potentiële) vrijwilligers en organisaties terecht voor actuele vacatures”, vertelt Marloes Hoving, vrijwilligerscoördinator van VIP! Joure. De vrijwillige medewerkers van het VIP! zijn er voor iedereen die vrijwillig iets voor een ander wil betekenen.

Zou jij graag iets voor iemand willen betekenen en ben je benieuwd naar de mogelijkheden van vrijwilligerswerk? Kom naar de bibliotheek in jouw regio, check onze website of neem contact met ons op voor een intakegesprek. Samen kijken we naar de mogelijkheden en zoeken we naar passend vrijwilligerswerk. Op de foto van links naar rechts: Nathalie Keers (vrijwillige medewerker VIP!), Betty Wiersma (Bibliotheekmedewerker), Suzanna Nieuwaal (vrijwillige medewerker VIP!), Meindert Kuiper (vrijwillige medewerker VIP!) en Marloes Hoving (vrijwilligerscoördinator VIP!).

 

1662360940300_400_267_1662360989.jpg

26-09-2022

Experiment Pest een Plant

Op 4 mei 2018 werd in verschillende landen de Anti-Discriminatie-dag gehouden. IKEA besloot hier op gepaste wijze op in te spelen door een bijzonder experiment uit te voeren, “Bully a Plant”. In dit experiment werden twee planten van IKEA gebruikt die in een zaal op een school werden geplaatst. De leerlingen werden gevraagd om hun stem op een positieve, dan wel negatieve manier te gebruiken tijdens het benaderen van de planten. De ene plant kreeg te maken met een hoop gevlei en complimenten terwijl de andere plant niets anders dan negatieve verwensingen kreeg. Beide planten ontvingen dezelfde hoeveelheid water, zonlicht en voeding. Het enige verschil was de manier waarop ze benaderd werden door het aanwezige publiek. Het resultaat na 30 dagen? Verbluffend…
Lees meer