DFMCentraal

De buurtverbinders van “DFMcentraal.nl” zijn enthousiaste inwoners van de gemeente De Fryske Marren. Deze gemeente heeft samen met Mijnbuurtje een aantal vrijwilligers opgeleid om inwoners te helpen en eventueel te verbinden met andere inwoners.

DFMCentraal.nl maakt verbindingen tussen de mensen in de buurten/wijken en met de vele maatschappelijke initiatieven die onze gemeente rijk is. Samen bereik je tenslotte meer dan alleen. Betrokkenheid, daar gaat het ons om.
Op dit online digitale “dorpsplein” kunnen alle inwoners uit onze gemeente informatie/nieuws delen. Het gaat dan om bijvoorbeeld agenda, prikbord, hulp gevraagd/aangeboden, het aanbod van vrijwilligerswerk, maar ook buurtverhalen/-foto’s, buurtverbeteringen enzovoort. Nieuws is hierbij een ondersteunende factor. Wij brengen bewoners graag op de hoogte van allerlei activiteiten die met verbinden en maatschappelijke betrokkenheid te maken hebben. Weten wat er in je buurt gebeurt is namelijk een voorwaarde voor het betrokken kunnen zijn bij je eigen buurt. 

Naast 'online' is het ook mogelijk om elkaar 'offline' te kunnen ontmoeten.

De buurtverbinders helpen bij het gebruik van de site, stimuleren bewoners en organisaties om mee te doen en vormen de redactie van de site met als doel het beheren en verbindingen leggen tussen bewoners onderling en tussen bewoners en organisaties. 

We zouden het leuk vinden als je ook meedoet! Heb je een vraag? Neem contact op via info@DFMcentraal.nl

Contact

Stel een vraag

Wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!