Gezonde leefstijl

Het belang van een gezonde leefstijl

Sport, bewegen, je goed voelen en gezond eten is belangrijk. Niet alleen omdat het goed is voor je gezondheid. Door te sporten en bewegen vergroot je je zelfvertrouwen, vitaliteit en je leert om beter voor jezelf op te komen. Met elkaar bewegen vergroot vaak ook je sociale netwerk. Ook mentale gezondheid is erg belangrijk. 

Onze begeleiding

Sport en bewegen is een middel om in beweging te komen. Zit je niet lekker in je vel? Heb je leuke ideeën om uit te voeren, maar het komt er niet van? Wil je gezonder leven, maar vind je het moeilijk daarmee te beginnen of vol te houden? De buurtwerkers sport van Sociaal Werk De Kear stimuleren inwoners van de gemeente De Fryske Marren om in beweging te komen en te blijven. We bieden hierbij passende hulp. 

Daarnaast geven de buurtwerkers sport informatie en advies over de mogelijkheden om te sporten en te bewegen in De Fryske Marren. Bijvoorbeeld door me te denken over welke sport of sportvereniging bij jou past. Daarnaast helpen we sportverenigingen, bijvoorbeeld met het organiseren van een gezonde kantine en het werven van leden of vrijwilligers. Met Welzijn op Recept helpen we inwoners met psychosociale klachten, zonder medicatie. 

Meer weten?

Wil je meer weten wat voor jou kunnen doen? Neem dan contact met op ons. De begeleiding die wij bieden is gratis. 

 

 

Contact

Projecten

  Agenda

Overzicht

Stel een vraag

Wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!