Fondsen en Subsidies

 

Heb je een leuk initiatief voor je (sport)vereniging, buurt of dorp en ben je op zoek naar financiële middelen? Dan is het handig om te weten dat de buurtwerkers en buurtwerkers sport en cultuur je kunnen helpen bij het maken van een projectplan en het aanvragen van een subsidie.


In de gemeente De Fryske Marren zijn verschillende subsidiemogelijkheden. Daarnaast zijn er in Nederland honderden fondsen die op allerlei terreinen geld beschikbaar stellen. Hieronder helpen we je op weg met een overzicht van (de meest bekende) beschikbare fondsen en subsidies. Per regeling staat omschreven hoe je hiervoor in aanmerking komt.

Wil je persoonlijk contact en/of advies dan kun je altijd contact opnemen met één van onze collega’s!

Let op! Deze pagina is geen totaaloverzicht van alle fondsen die er zijn. Op onze locaties in Joure en Lemmer is het “Fondsenboek 2024” aanwezig. Je kunt langskomen om daar nog andere fondsen te bekijken.

Subsidiemogelijkheden gemeente De Fryske Marren

Subsidieregeling culturele activiteiten: klik hier.

Subsidie voor verenigingen, collectieven, werkgroepen of individuen die zelf een bijdrage leveren aan het culturele leven in de gemeente d.m.v. culturele activiteiten.

Gemeente De Fryske Marren subsidieert drie soorten activiteiten:

  • Het subsidieplafond voor culturele activiteiten bedraagt maximaal € 2.000,00;
  • Voor culturele activiteiten die expliciet bijdragen aan de verbinding van culturele organisaties met ouderen, jeugd, recreatie en toerisme of de inclusieve samenleving kan de subsidie maximaal € 2.500,00 bedragen;
  • De gemeentelijke subsidie voor programmering van samenhangende culturele activiteiten bedraagt maximaal € 4.000,00 per programma. Let op! Helaas kun je voor deze activiteit geen subsidie meer aanvragen omdat het subsidieplafond voor deze activiteit inmiddels is bereikt.


Woon je in de gemeente De Fryske Marren? Dan is Sociaal Werk De Kear er voor jouw welzijn. 

Je kunt bij ons terecht met vragen over bijvoorbeeld leefbare buurten en dorpen, meedoen en vrijwilligerswerk, gezonde leefstijl en mantelzorg. We werken samen met inwoners om het samenleven in de buurten en dorpen te versterken, met elkaar en voor elkaar.

Contact

Stel een vraag

Wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!