Inwonersinitiatieven

Heb jij een leuk idee om de buurt te verbeteren of om eens iets gezelligs te organiseren in jouw wijk of straat? Of vind je dat het tijd wordt voor een gezamenlijke groepsactiviteit? Je kunt deze ideeën realiseren door een inwonersinitiatief te starten!

Bij het opzetten van een inwonersinitiatief is het handig om een aantal handvaten te hebben. Daarvoor is er in onze gemeente de regeling ‘inwonersinitiatieven’, waarvoor ook een infographic is ontwikkeld. Bekijk die hier. Daarin staat precies omschreven welke stappen je kunt doorlopen bij het realiseren van je plan!

Ondersteuning op maat

Heb je nou een goed idee maar weet je niet helemaal hoe je dit kunt organiseren? Dan zijn onze buurtwerkers en buurtwerkers sport en cultuur er om jou helpen om je plan te realiseren. Zij ondersteunen allerlei inwonersinitiatieven in de buurt die de leefbaarheid, saamhorigheid en veiligheid in de wijk verbeteren. Soms is het fijn als een buurtwerker even met je meekijkt en je op weg helpt.

Neem contact op

Een bijdrage nodig?

Heb je voor het uitvoeren en organiseren van je plan een financiële bijdrage nodig? Dan zijn er verschillende fondsen en subsidies die kunnen bijdragen. Bekijk de mogelijkheden op de pagina van fondsen en subsidies.

Stel een vraag

Wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!