Mantelzorg Informatie Punt

1617275645236_230_115_1617275656.jpg
 

 

 

 

De mantelzorgondersteuning van Sociaal Werk De Kear heeft een ‘naam’ gekregen:
Mantelzorg Informatie Punt (MIP! De Fryske Marren).

MIP! De Fryske Marren is dé plek voor informatie, advies en ondersteuning op het gebied van mantelzorg. MIP! is er voor mantelzorgers van alle leeftijden en vrijwilligers/professionals uit alle sectoren.

Contactpersonen zijn: Annieck Bos (06-51306421) en Francien Bekius (06-51291163).
Zij zijn per mail bereikbaar via: mantelzorg@sociaalwerkdekear.nl.

Wat is mantelzorg?

Zorg jij langdurig en onbetaald voor een zieke partner, ouder, kind, vriend of buurman? Dan ben jij mantelzorger. Als mantelzorger heb je het niet altijd even makkelijk. Hoewel de zorg voor een ander veel voldoening geeft, kun je ook overbelast raken. Dit kan ertoe leiden dat je zelf even niet meer lekker in je vel zit en dat je jouw zorgtaak niet meer optimaal uit kan voeren. Herken jij je hierin? Dan is het fijn om te weten dat de medewerkers van Sociaal Werk De Kear mantelzorgers in de gemeente De Fryske Marren kunnen ondersteunen.

Hoe ondersteunen wij jou?

Onze medewerkers bieden praktische hulp en begeleiding aan mantelzorgers. We geven informatie en advies en bieden een luisterend oor. We organiseren ook Ontmoetcafés en ondersteunen bij het organiseren van respijtzorg thuis. Respijtzorg biedt jou als mantelzorger de mogelijkheid jouw zorgtaken tijdelijk aan een vrijwilliger (ferfanger) over te dragen. Hierdoor heb je even tijd voor jezelf en kun je de zorg beter volhouden. Wil je meer weten over wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Mantelzorgwaardering

Ieder jaar ontvangen mantelzorgers een waardering vanuit de gemeente De Fryske Marren. Het is van belang dat je daarvoor jouw gegevens doorgeeft. Aanmelden als mantelzorger kan via het aanmeldformulier op de website van de gemeente.

Jonge mantelzorgers

Soms helpen kinderen mee in de zorg voor een langdurig ziek of gehandicapt familielid. Sociaal Werk De Kear organiseert regelmatig leuke activiteiten voor deze jonge mantelzorgers.

Kosten

De ondersteuning die wij bieden is gratis.

Contact

  Agenda

Overzicht

Stel een vraag

Wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!