Nieuws

16-04-2024

Koffieochtend voor mantelzorgers

Donderdag 25 april is er weer een Koffie-ochtend voor mantelzorgers in De Werf. 
Lees meer
 
28-03-2024

Start Rouwcafé in De Fryske Marren

Wanneer je iemand verliest die veel voor je betekent, verandert alles in het leven. Niets lijkt meer hetzelfde. Naast rouwen om het verlies, vraag je je misschien af hoe je een andere invulling gaat geven aan je dagelijks leven. Mensen uit je omgeving weten niet altijd hoe zij troost kunnen bieden en je krijgt soms het gevoel alleen te staan.
Lees meer
 
25-03-2024

De Bibliotheek, Sociaal Werk de Kear en Humanitas bieden hulp bij belastingaangifte

De Fryske Marren, 19 maart 2024 - Voor veel mensen kan het doen van belastingaangifte een ingewikkelde en stressvolle taak zijn. Daarom slaan de Bibliotheek, Sociaal Werk de Kear en Humanitas de handen ineen om hulp te bieden bij het invullen van belastingformulieren.
Lees meer
 
21-03-2024

Mantelzorgwijzer

Gemeente De Fryske Marren en het Mantelzorg Informatie Punt (MIP) hebben het initiatief genomen om de Mantelzorgwijzer te ontwikkelen. Een hulpmiddel dat onze ketenpartners en mantelzorgers helpt om in contact te komen met het MIP.
Lees meer
 
21-03-2024

Pilot Cognitieve Fitness succesvol afgerond

In november zijn buurtwerkers Frank Timmerman en Jildau Holtrop gestart met de pilot Cognitieve Fitness. In deze tien weken zijn zij aan de slag gegaan met veertien enthousiaste deelnemers. Elke les bestaat uit drie onderdelen, namelijk: inspanning, cognitieve uitdaging en ontspanning. Deze drie onderdelen zijn gericht om de doorbloeding in de hersenen te stimuleren, nieuwe verbindingen aan te maken en ook de deelnemers fysiek sterker te krijgen. Daarnaast zorgen de ontspanningsoefeningen ervoor dat stress vermindert en met de juiste uitleg en handvaten kunnen de deelnemers hier thuis ook mee aan de slag.
Lees meer
 
21-03-2024

Onderzoek naar maatschappelijk onbehagen

Steffie, buurtwerker in Joure e.o. werkt mee aan een onderzoek naar maatschappelijk onbehagen. Dit onderzoeksproject wordt gedaan door onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen, Stenden Hogeschool en Tintengroep. 
Lees meer
 
11-03-2024

In gesprek over geld in De Fryske Marren

Van maandag 11 tot en met vrijdag 15 maart is het in Nederland de Week van het Geld, een initiatief van Wijzer in Geldzaken. Dit is een uitstekend moment om in gemeente De Fryske Marren nog meer bewustwording te creëren rondom geldzaken. Daarvoor zijn er in de Week van het Geld op verschillende plekken in de gemeente portemonnees te vinden. 
Lees meer
 
25-01-2024

Gastlessen Jonge Mantelzorg

Afgelopen maandag hebben Jildau en Mark voor de tweede keer op Plein Joure gastlessen verzorgd waarbij we spraken over jonge mantelzorg.
Lees meer
 
19-12-2023

Hunted in Joure

Vrijdagavond 15 december organiseerden Sociaal Werk De Kear Politie De Fryske Marren en Handhaving Hunted in Joure. Hierbij probeerden ruim 170 jongeren een uur lang uit handen van de hunters te blijven. 
Lees meer
 
13-12-2023

Vrijwilligersfestival 2023 – Vrijwilligers Gezond & in Balans

Ieder jaar is het op 7 december Nationale Vrijwilligersdag. Een ontzettend belangrijke dag, die we niet onopgemerkt voorbij mogen laten gaan, want zonder vrijwilligers zou de samenleving er niet zo uitzien als nu! Sociaal Werk De Kear en gemeente De Fryske Marren hebben daarom dit jaar de handen weer ineen geslagen en op 7 december j.l. de tweede editie van het Vrijwilligersfestival georganiseerd.
Lees meer
 
06-12-2023

Drie Game Cafés voor jongeren in De Fryske Marren

Sinds het najaar zijn er op drie verschillende locaties in de gemeente “Game Cafés” gestart voor jongeren. Het initiatief van een Game Café is bedacht door twee jongeren vanuit het project Impacter. De jongeren van Impacter hebben het eerste Game Café gestart in Balk en dat is zo goed ontvangen, dat het nu ook in Joure en Lemmer wordt georganiseerd. In het Game Café is er ruimte voor jongeren om elkaar te ontmoeten en gezamenlijk te chillen. 
Lees meer
 
06-12-2023

Pilot Cognitieve Fitness – Use it or lose it

Buurtwerkers Sport en Cultuur Frank en Jildau zijn samen met drie fysiotherapeuten uit de Fryske Marren opgeleid tot trainers cognitieve fitness. Cognitieve Fitness heeft als doel om de cognitieve gezondheid te bevorderen door middel van een geïntegreerde aanpak van lichaamsbeweging, intellectuele uitdaging en bewuste ontspanningsoefeningen. 
Lees meer
 
06-12-2023

Geslaagde FUN-dag voor Jonge Mantelzorgers bij SC Heerenveen

Zaterdag 25 november was een dag vol voetbalplezier voor 26 jonge mantelzorgers die te gast waren bij de wedstrijd tussen SC Heerenveen en Fortuna Sittard in de Skybox van Ausnutria. In samenwerking met Caleidoscoop Heerenveen en De Droombox heeft Sociaal Werk De Kear kunnen zorgen voor een onvergetelijke dag voor deze jongeren.
Lees meer
 
29-11-2023

Zou je ons willen helpen?

Wij willen onze inwoners namelijk ook helpen op het gebied van geldzaken/zorgen en de administratie. Daarom hebben we een paar korte vragen.  Klik hier voor de link naar de vragenlijst.
Lees meer
 
28-11-2023

Meer Groen in de Wijk

Vanwege vele vragen uit de buurt rondom de Rinzemastraat is er enige tijd geleden een buurtonderzoek gehouden. Vanuit dit onderzoek is een werkgroep van inwoners ontstaan die zich 1-dracht noemt. Sociaal Werk De Kear en de Werkgroep 1-dracht hebben samen gekeken naar de mogelijkheden in de buurt omrent groen. 
Lees meer
 
27-11-2023

Fittest Lemmer

Op donderdag 26 oktober heeft er in Sporthal De Hege Fonnen de Fittest voor 67+ inwoners uit Lemmer plaats gevonden. De Fittest is in samenwerking met Sport Fryslân georganiseerd, 100 inwoners konden deze dag meedoen.
Lees meer
 
20-11-2023

Vrijwilligersfestival 7 december 2023

Het vrijwilligersfestival is exclusief voor actieve vrijwilligers binnen gemeente De Fryske Marren & een introducee/introducé.
Lees meer
 
19-10-2023

November - Maand van de Mantelzorg

De Dag van de Mantelzorg komt er weer aan! Deze landelijke aandacht voor de mantelzorger is meer dan verdiend en nodig! Want hoewel mantelzorg heel vanzelfsprekend lijkt is het tegelijk ook heel bijzonder. In de maand november is er daarom extra aandacht voor mantelzorgers in De Fryske Marren. Er vinden diverse activiteiten plaats. 
Lees meer
 
10-10-2023

Op donderdag 26 oktober 2023 organiseert Sociaal Werk De Kear een Fittest in Sporthal De Hege Fonnen in Lemmer.

U kunt zich aanmelden via dit aanmeldformulier. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging per mail. Let op: er is plaats voor maximaal 100 deelnemers. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mark Bron, buurtwerker Sport & Cultuuur. E-mail: m.bron@sociaalwerkdekear.nl of telefoonnummer: (06) 222 838 66.
Lees meer
 
10-10-2023

Spreekuur Regelhulp verhuist naar maandagen in Balk

BALK - Het spreekuur van Regelhulp in Balk verandert vanaf maandag 16 oktober 2023 naar de maandag. Voortaan zal het spreekuur op maandagen plaatsvinden, in samenwerking met het servicepunt van de gemeente. Hierdoor worden de lijnen korter en de toegankelijkheid vergroot voor alle inwoners die hulp nodig hebben bij formulieren of vragen over hun financiële situatie.
Lees meer