Nieuws

31-10-2022

Informatiekrant Zorg en Welzijn in de Fryske Marren 2022

In de nieuwe Zorg- en Welzijnskrant vind je informatie en verhalen over het welzijnsaanbod van o.a. Sociaal Werk De Kear in de gemeente De Fryske Marren. Klik hier om naar de krant te gaan.
Lees meer
 
31-10-2022

Omtinkers in De Fryske Marren

Harold woont sinds kort met zijn vrouw in de, voor hen nieuwe, wijk. Zijn vrouw is, na een auto-ongeluk, halfzijdig verlamd geraakt. Sindsdien is Harold mantelzorger en zorgt hij voor zijn vrouw. Harold heeft moeite met het vinden van een balans tussen de zorg voor zijn vrouw en het indelen van tijd voor zichzelf.
Lees meer
 
17-10-2022

Succesvolle vrijwilligersmarkt 8 oktober in De Hege Fonnen

Zaterdag 8 oktober vond in de Hege Fonnen in Lemmer de Vrijwilligersmarkt plaats.
Lees meer
 
26-09-2022

Experiment Pest een Plant

Op 4 mei 2018 werd in verschillende landen de Anti-Discriminatie-dag gehouden. IKEA besloot hier op gepaste wijze op in te spelen door een bijzonder experiment uit te voeren, “Bully a Plant”. In dit experiment werden twee planten van IKEA gebruikt die in een zaal op een school werden geplaatst. De leerlingen werden gevraagd om hun stem op een positieve, dan wel negatieve manier te gebruiken tijdens het benaderen van de planten. De ene plant kreeg te maken met een hoop gevlei en complimenten terwijl de andere plant niets anders dan negatieve verwensingen kreeg. Beide planten ontvingen dezelfde hoeveelheid water, zonlicht en voeding. Het enige verschil was de manier waarop ze benaderd werden door het aanwezige publiek. Het resultaat na 30 dagen? Verbluffend…
Lees meer
 
06-09-2022

Lang zal hij leven

Het Mantelzorg Informatie Punt organiseert samen met de Netwerken Palliatieve Zorg Fryslân, gemeente De Fryske Marren, gemeente Heerenveen,  Sichtpunt en Netwerk Dementie Fryslân, op 8 november 2022 in het Posthuistheater de interactieve theatervoorstelling 'Lang zal hij leven'.
Lees meer
 
05-09-2022

VIP! De Fryske Marren neemt zitting in Bibliotheken Mar en Fean in Balk, Joure en Lemmer

  Onlangs verhuisden VIP! Balk en Lemmer naar de plaatselijke bibliotheken in de desbetreffende dorpen. “We zijn erg blij met de verhuizing naar de Bibliotheek. Dit is een prachtige centrale locatie waar veel mensen even langskomen”, vertelt Laurine Wierda, vrijwilligerscoördinator van VIP! Balk. Vanaf 6 september a.s. zal ook VIP! Joure zitting nemen in de Bibliotheek in Joure. "De Bibliotheek is een echte ontmoetingsplek”, aldus Betty Wiersma van Bibliotheken Mar en Fean. “Er is al plek voor o.a. Regelhulp, Repaircafé, Vrouwenpraat en Seniorweb. Het VIP past daar heel goed bij. Wij zijn een Bibliotheek van en voor mensen".
Lees meer
 
01-09-2022

Leven na mantelzorg

Als de zorg voor je naaste wegvalt, dan gaat er een nieuwe fase van je leven in. Naast rouwen om het verlies, vraag je je misschien af hoe je een andere invulling gaat geven aan je dagelijks leven. 
Lees meer
 
01-09-2022

UP! themagesprekken bij De Kear in Joure, Terherne en Lemmer

“Over sommige dingen praat je niet zo snel. Vandaag heb ik gezien hoe fijn het kan zijn om dat wél te doen. Het is ook bijzonder om de verhalen van anderen te horen.” Frans (70)
Lees meer
 
16-06-2022

Welzijn op Recept van start in De Fryske Marren

Sinds 1 juni jl. slaan huisartsen uit Lemmer en Echtenerbrug, Sociaal Werk De Kear en Gemeente De Fryske Marren de handen ineen voor een vernieuwde, sociale aanpak: Welzijn op Recept. Welzijn op Recept is dé verbinding tussen de zorg, welzijn en het sociaal domein. Welzijnscoaches Anouk van der Wal en Marloes Hoving, van Sociaal Werk De Kear, volgden de training Welzijn op Recept en gaan aan de slag bij huisartsenpraktijken HAGRO in Lemmer en Echtenerbrug.  
Lees meer
 
07-06-2022

"Bakkie in de Buurt" op de Jelle Meinesleane in Balk

Dynhus en Sociaal Werk de Kear hebben op donderdagmiddag 2 juni “Bakkie in de Buurt” georganiseerd. Deze samenwerking is na het opheffen van alle maatregelen weer opgepakt en blijkt ook nu weer succesvol.
Lees meer
 
02-06-2022

De week van de jonge mantelzorgers

Ongeveer een kwart van de kinderen en jongeren in Nederland groeit.
Lees meer
 
16-05-2022

Verhuizing VIP de Fryske Marren

Vanaf 16 mei zal VIP De Fryske Marren verhuizen naar de bibliotheek aan de Dubbelstraat in Balk. Ook het spreekuur wijzigt, op maandagmiddag tussen 14:00 en 16:00 zal vrijwilliger Etty Tijmstra de VIP locatie in Balk bemannen. Inwoners kunnen dan langs komen voor vragen of om zich in te schrijven als vrijwilliger.
Lees meer
 
03-05-2022

Kantoor gesloten tijdens feestdagen

Onze kantoren zijn gesloten tijdens Bevrijdingsdag, Hemelvaart en Pinksteren. 
Lees meer
 
05-04-2022

Opening Fries Doortrappen-seizoen

Woensdagochtend 13 april is de opening van het Friese Doortrappen-seizoen. Het programma Doortrappen heeft als ambitie om ouderen tot hun 100ste veiliger te laten fietsen. In 16 gemeenten trappen we het Friese Doortrappen-seizoen af. 
Lees meer
 
21-03-2022

Je kunt meer dan je denkt!

Op maandag 21 maart lanceert Sport Fryslân de campagne ‘Je kunt meer dan je denkt’. Samen met alle Friese gemeenten wil Sport Fryslân Friezen laten zien dat iedereen kan sporten en bewegen. Vijf ambassadeurs zijn de boegbeelden van deze online campagne.
Lees meer
 
10-03-2022

Activiteitenkalender Mantelzorg Informatie Punt (MIP)

Beste mantelzorgers en netwerkpartners,Benieuwd wanneer je kunt deelnemen aan activiteiten van het Mantelzorg Informatie Punt? Bekijk hier de activiteitenkalender. 
Lees meer
 
08-03-2022

Update coronamaatregelen

Op 25 februari zijn de coronamaatregelen versoepeld. Er gelden nog enkele coronamaatregelen. Op 15 maart beoordeelt het kabinet de coronamaatregelen die nog gelden. Dit gaat om onder andere de nog geldende mondkapjesplicht in het OV, het verplichte testen voor toegang (1G) en het thuiswerkadvies.
Lees meer
 
28-02-2022

Lancering website Vrijwilligers Informatie Punt (VIP!) De Fryske Marren

Op 24 februari is de nieuwe website van het Vrijwilligers Informatie Punt (VIP!) De Fryske Marren: www.vipdefryskemarren.nl live gegaan.
Lees meer
 
10-02-2022

Oproep!

Wil je ook meedoen met de chillste plek van Joure? Wil jij meedenken óf meedoen met het opzetten van de chillste plek in Joure? De alderbêste keet fan de buert?
Lees meer
 
18-01-2022

Nieuwsbrief MIP

Beste mantelzorgers en netwerkpartners, We starten het nieuwe jaar met het uitbrengen van de eerste MIP Nieuwsbrief. Met onze nieuwsbrief willen wij u vier keer per jaar informeren over geplande activiteiten en nieuwe ontwikkelingen omtrent mantelzorg, tips, nieuwsberichten en veel meer. Klik hier voor de eerste nieuwsbrief van het MIP. 
Lees meer