Nieuws

09-07-2024

Een opgeruimde tuin!

Bewoners van het AZC in Balk (het Tuinteam) zijn bezig met het opknappen van tuinen in De Fryske Marren. Elke week werkt het Tuinteam in een andere tuin om zo de Nederlandse taal en cultuur beter te leren kennen. Zowel de bewoners als de vrijwilligers van het Tuinteam zijn blij met het resultaat: een opgeruimde tuin!  
Lees meer
 
09-07-2024

Rouwcafé in De Fryske Marren

Wanneer je iemand verliest die veel voor je betekent, verandert alles in het leven. Niets lijkt meer hetzelfde. Naast rouwen om het verlies, vraag je je misschien af hoe je een andere invulling gaat geven aan je dagelijks leven. Mensen uit je omgeving weten niet altijd hoe zij troost kunnen bieden en je krijgt soms het gevoel alleen te staan.
Lees meer
 
10-06-2024

Buurtbemiddeling; kansen bij een conflict in de buurt

Op 16 mei werd er een bijeenkomst over buurtbemiddeling georganiseerd voor verwijzers. Het doel van de bijeenkomst was om de werkwijze van buurtbemiddeling onder de aandacht te brengen. Om te voorkomen dat een conflict in een buurt escaleert, kan buurtbemiddeling hier een positief effect op hebben.
Lees meer
 
16-05-2024

Jaarstage Buurtwerk (HBO) bij Team Noord (Joure)

Stagelopen bij Sociaal Werk De Kear?Voor schooljaar 2024-2025 zijn we op zoek naar twee stagiairs (HBO)!   
Lees meer
 
16-05-2024

Jaarstage Buurtwerk (HBO) bij Team Zuid (Lemmer)

Stagelopen bij Sociaal Werk De Kear? Voor schooljaar 2024-2025 zijn we op zoek naar twee stagiairs (HBO)! 
Lees meer
 
07-05-2024

Watersportfestival CSG Bogerman Balk

BALK - Woensdag 17 april hebben 197 leerlingen van het CSG Bogerman kennis gemaakt met watersport tijdens 'Het Watersportfestival' in Balk. Sociaal Werk De Kear, FIIF - Sportbedrijf DFM, WSV Sleattemermar, Zeilschool de Ulepanne en Zeilschool De Stipe sloegen de handen ineen om het festival mogelijk te maken.
Lees meer
 
29-04-2024

25 mei Kennismakingsochtend voor jongeren met een beperking bij Pegasus Lemmer (aangepast sporten)

Gymnastiekvereniging Pegasus in Lemmer nodigt kinderen en jongeren met een beperking samen met hun ouder(s)/verzorger(s), uit voor een speciale kennismakingsochtend vol plezier en beweging op 25 mei 2024 van 10.00 tot 12.00 uur.
Lees meer
 
25-04-2024

Gemeente De Fryske Marren haakt aan bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur

Het fonds maakt sport en cultuur mogelijk voor inwoners die moeite hebben om rond te komen.
Lees meer
 
25-04-2024

Gratis openbaar vervoer voor inwoners met een laag inkomen

Joure - Gemeente De Fryske Marren biedt inwoners met een laag inkomen vanaf 1 april tot en met 31 december 2024 gratis openbaar vervoer aan. De Fryske Marren is de eerste Friese gemeente met de Meedoen Pas van Arriva. Een familiebezoek, naar vrienden, (vrijwilligers)werk of een bezoek aan bijvoorbeeld het ziekenhuis? Met de Arriva Meedoen Pas kunnen inwoners dit ‘gewoon’ doen door in de bus en trein te stappen. 
Lees meer
 
16-04-2024

Koffieochtend voor mantelzorgers

Donderdag 25 april is er weer een Koffie-ochtend voor mantelzorgers in De Werf. 
Lees meer
 
28-03-2024

Start Rouwcafé in De Fryske Marren

Wanneer je iemand verliest die veel voor je betekent, verandert alles in het leven. Niets lijkt meer hetzelfde. Naast rouwen om het verlies, vraag je je misschien af hoe je een andere invulling gaat geven aan je dagelijks leven. Mensen uit je omgeving weten niet altijd hoe zij troost kunnen bieden en je krijgt soms het gevoel alleen te staan.
Lees meer
 
25-03-2024

De Bibliotheek, Sociaal Werk de Kear en Humanitas bieden hulp bij belastingaangifte

De Fryske Marren, 19 maart 2024 - Voor veel mensen kan het doen van belastingaangifte een ingewikkelde en stressvolle taak zijn. Daarom slaan de Bibliotheek, Sociaal Werk de Kear en Humanitas de handen ineen om hulp te bieden bij het invullen van belastingformulieren.
Lees meer
 
21-03-2024

Mantelzorgwijzer

Gemeente De Fryske Marren en het Mantelzorg Informatie Punt (MIP) hebben het initiatief genomen om de Mantelzorgwijzer te ontwikkelen. Een hulpmiddel dat onze ketenpartners en mantelzorgers helpt om in contact te komen met het MIP.
Lees meer
 
21-03-2024

Pilot Cognitieve Fitness succesvol afgerond

In november zijn buurtwerkers Frank Timmerman en Jildau Holtrop gestart met de pilot Cognitieve Fitness. In deze tien weken zijn zij aan de slag gegaan met veertien enthousiaste deelnemers. Elke les bestaat uit drie onderdelen, namelijk: inspanning, cognitieve uitdaging en ontspanning. Deze drie onderdelen zijn gericht om de doorbloeding in de hersenen te stimuleren, nieuwe verbindingen aan te maken en ook de deelnemers fysiek sterker te krijgen. Daarnaast zorgen de ontspanningsoefeningen ervoor dat stress vermindert en met de juiste uitleg en handvaten kunnen de deelnemers hier thuis ook mee aan de slag.
Lees meer
 
21-03-2024

Onderzoek naar maatschappelijk onbehagen

Steffie, buurtwerker in Joure e.o. werkt mee aan een onderzoek naar maatschappelijk onbehagen. Dit onderzoeksproject wordt gedaan door onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen, Stenden Hogeschool en Tintengroep. 
Lees meer
 
11-03-2024

In gesprek over geld in De Fryske Marren

Van maandag 11 tot en met vrijdag 15 maart is het in Nederland de Week van het Geld, een initiatief van Wijzer in Geldzaken. Dit is een uitstekend moment om in gemeente De Fryske Marren nog meer bewustwording te creëren rondom geldzaken. Daarvoor zijn er in de Week van het Geld op verschillende plekken in de gemeente portemonnees te vinden. 
Lees meer
 
25-01-2024

Gastlessen Jonge Mantelzorg

Afgelopen maandag hebben Jildau en Mark voor de tweede keer op Plein Joure gastlessen verzorgd waarbij we spraken over jonge mantelzorg.
Lees meer
 
19-12-2023

Hunted in Joure

Vrijdagavond 15 december organiseerden Sociaal Werk De Kear Politie De Fryske Marren en Handhaving Hunted in Joure. Hierbij probeerden ruim 170 jongeren een uur lang uit handen van de hunters te blijven. 
Lees meer
 
13-12-2023

Vrijwilligersfestival 2023 – Vrijwilligers Gezond & in Balans

Ieder jaar is het op 7 december Nationale Vrijwilligersdag. Een ontzettend belangrijke dag, die we niet onopgemerkt voorbij mogen laten gaan, want zonder vrijwilligers zou de samenleving er niet zo uitzien als nu! Sociaal Werk De Kear en gemeente De Fryske Marren hebben daarom dit jaar de handen weer ineen geslagen en op 7 december j.l. de tweede editie van het Vrijwilligersfestival georganiseerd.
Lees meer
 
06-12-2023

Drie Game Cafés voor jongeren in De Fryske Marren

Sinds het najaar zijn er op drie verschillende locaties in de gemeente “Game Cafés” gestart voor jongeren. Het initiatief van een Game Café is bedacht door twee jongeren vanuit het project Impacter. De jongeren van Impacter hebben het eerste Game Café gestart in Balk en dat is zo goed ontvangen, dat het nu ook in Joure en Lemmer wordt georganiseerd. In het Game Café is er ruimte voor jongeren om elkaar te ontmoeten en gezamenlijk te chillen. 
Lees meer