Nieuws

16-06-2022

Welzijn op Recept van start in De Fryske Marren

Sinds 1 juni jl. slaan huisartsen uit Lemmer en Echtenerbrug, Sociaal Werk De Kear en Gemeente De Fryske Marren de handen ineen voor een vernieuwde, sociale aanpak: Welzijn op Recept. Welzijn op Recept is dé verbinding tussen de zorg, welzijn en het sociaal domein. Welzijnscoaches Anouk van der Wal en Marloes Hoving, van Sociaal Werk De Kear, volgden de training Welzijn op Recept en gaan aan de slag bij huisartsenpraktijken HAGRO in Lemmer en Echtenerbrug.  
Lees meer
 
07-06-2022

"Bakkie in de Buurt" op de Jelle Meinesleane in Balk

Dynhus en Sociaal Werk de Kear hebben op donderdagmiddag 2 juni “Bakkie in de Buurt” georganiseerd. Deze samenwerking is na het opheffen van alle maatregelen weer opgepakt en blijkt ook nu weer succesvol.
Lees meer
 
02-06-2022

De week van de jonge mantelzorgers

Ongeveer een kwart van de kinderen en jongeren in Nederland groeit.
Lees meer
 
16-05-2022

Verhuizing VIP de Fryske Marren

Vanaf 16 mei zal VIP De Fryske Marren verhuizen naar de bibliotheek aan de Dubbelstraat in Balk. Ook het spreekuur wijzigt, op maandagmiddag tussen 14:00 en 16:00 zal vrijwilliger Etty Tijmstra de VIP locatie in Balk bemannen. Inwoners kunnen dan langs komen voor vragen of om zich in te schrijven als vrijwilliger.
Lees meer
 
03-05-2022

Kantoor gesloten tijdens feestdagen

Onze kantoren zijn gesloten tijdens Bevrijdingsdag, Hemelvaart en Pinksteren. 
Lees meer
 
05-04-2022

Opening Fries Doortrappen-seizoen

Woensdagochtend 13 april is de opening van het Friese Doortrappen-seizoen. Het programma Doortrappen heeft als ambitie om ouderen tot hun 100ste veiliger te laten fietsen. In 16 gemeenten trappen we het Friese Doortrappen-seizoen af. 
Lees meer
 
21-03-2022

Je kunt meer dan je denkt!

Op maandag 21 maart lanceert Sport Fryslân de campagne ‘Je kunt meer dan je denkt’. Samen met alle Friese gemeenten wil Sport Fryslân Friezen laten zien dat iedereen kan sporten en bewegen. Vijf ambassadeurs zijn de boegbeelden van deze online campagne.
Lees meer
 
10-03-2022

Activiteitenkalender Mantelzorg Informatie Punt (MIP)

Beste mantelzorgers en netwerkpartners,Benieuwd wanneer je kunt deelnemen aan activiteiten van het Mantelzorg Informatie Punt? Bekijk hier de activiteitenkalender. 
Lees meer
 
08-03-2022

Update coronamaatregelen

Op 25 februari zijn de coronamaatregelen versoepeld. Er gelden nog enkele coronamaatregelen. Op 15 maart beoordeelt het kabinet de coronamaatregelen die nog gelden. Dit gaat om onder andere de nog geldende mondkapjesplicht in het OV, het verplichte testen voor toegang (1G) en het thuiswerkadvies.
Lees meer
 
28-02-2022

Lancering website Vrijwilligers Informatie Punt (VIP!) De Fryske Marren

Op 24 februari is de nieuwe website van het Vrijwilligers Informatie Punt (VIP!) De Fryske Marren: www.vipdefryskemarren.nl live gegaan.
Lees meer
 
10-02-2022

Oproep!

Wil je ook meedoen met de chillste plek van Joure? Wil jij meedenken óf meedoen met het opzetten van de chillste plek in Joure? De alderbêste keet fan de buert?
Lees meer
 
18-01-2022

Nieuwsbrief MIP

Beste mantelzorgers en netwerkpartners, We starten het nieuwe jaar met het uitbrengen van de eerste MIP Nieuwsbrief. Met onze nieuwsbrief willen wij u vier keer per jaar informeren over geplande activiteiten en nieuwe ontwikkelingen omtrent mantelzorg, tips, nieuwsberichten en veel meer. Klik hier voor de eerste nieuwsbrief van het MIP. 
Lees meer
 
18-01-2022

Groepsgesprek: Hoe blijf je als mantelzorger in balans?

Voor een ander zorgen kan heel vanzelfsprekend zijn maar kan ook veel energie vragen. Daarom is het belangrijk om in balans te blijven en te zorgen dat u zelf gezond blijft en in balans.
Lees meer
 
18-01-2022

Leven na mantelzorg

Als de zorg voor je naaste wegvalt, dan gaat er een nieuwe fase van je leven in. Naast rouwen om het verlies, vraag je je misschien af hoe je een andere invulling gaat geven aan je dagelijks leven. Het Mantelzorg Informatie Punt  organiseert daarom bijeenkomsten voor ex-mantelzorgers.
Lees meer
 
28-10-2021

Dag van de Mantelzorg 2021

 Op 10 november is het de Landelijke Dag van de Mantelzorg.
Lees meer
 
26-08-2021

Regelhulp Balk, Joure en Lemmer verhuist naar de bieb!

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar per september is het dan zover. Regelhulp van Sociaal Werk De Kear verhuist per 1 september naar de Bibliotheken van Balk, Joure en Lemmer.
Lees meer
 
07-04-2021

Telefonische groepsgesprekken

Sociaal Werk De Kear organiseert in samenwerking met UP! de komende weken telefonische groepsgesprekken voor ouderen en mantelzorgers. Houd contact! Soms is dat gemakkelijker gezegd dan gedaan. Daarom stelt Sociaal Werk De Kear ouderen in staat om leeftijdsgenoten te ontmoeten en even de zinnen te verzetten, met een telefonisch groepsgesprek over wezenlijke onderwerpen. 
Lees meer
 
31-03-2021

Informatiekrant Zorg en Welzijn De Fryske Marren 2021

De Informatiekrant Zorg en Welzijn De Fryske Marren is uit. In de Informatiekrant informeren Sociaal Werk De Kear en andere bedrijven en organisaties in De Fryske Marren over welke hulp en ondersteuning er is op het gebied van zorg en welzijn. De Informatiekrant 2021 valt samen met de Jouster Courant/Zuid-Friesland en het Sneeker Nieuwsblad op donderdag 1 april bij alle inwoners van de gemeente De Fryske Marren op de mat.
Lees meer
 
15-02-2021

Winter Games

Yes, bijna voorjaarsvakantie! Heb jij zin om nieuwe sporten te ontdekken en lekker te bewegen met leeftijdsgenootjes?
Lees meer
 
13-10-2020

Leden cliƫntenraad gezocht!

Sociaal Werk De Kear heeft een cliëntenraad die optreedt als belangenbehartiger van alle mensen die gebruik (willen) maken van het hulp­ en diensten aanbod van Sociaal Werk De Kear. Het is een onafhankelijk orgaan. De cliëntenraad behartigt de gemeenschappelijke belangen van al deze mensen. De cliëntenraad heeft uitsluitend een adviserende taak en geen uitvoerende.
Lees meer