Nieuws

17-10-2024

Beurs van waarde: in gesprek over geld!

Op donderdag 17 oktober 2024 is het Wereld Armoededag. Dit is een goed moment om in gemeente De Fryske Marren de portemonnees van waarde voor een tweede keer te verspreiden. Die werden begin dit jaar ook verspreid tijdens de Week van het Geld, om bewustwording te creëren rondom geldzaken. Vanaf Wereld Armoededag worden de portemonnees op verschillende plekken in de gemeente ‘verstopt’.
Lees meer
 
08-10-2024

Nieuw! Opgave vóór 16 oktober! Cognitieve fitness voor professionals.

  Meld je nu gratis aan voor een proefles Cognitieve Fitness voor professionals op donderdag 17 oktober a.s. Doe mee en ervaar wat Cognitieve Fitness inhoudt én wat het kan opleveren voor uw doelgroep.   
Lees meer
 
07-10-2024

Tijdelijke verhuizing van Regelhulp Lemmer naar Wijkcentrum De Steiger in Lemmer

Onze vrijwilligers staan (op afspraak) op de nieuwe locatie voor u klaar.
Lees meer
 
02-10-2024

Woensdag 23 oktober vieren we in De Fryske Marren de Dag van de Mantelzorg!

Iedereen die zorgt voor een partner, kind, ouder(s), broer of zus of iemand anders uit hun netwerk, willen we extra in het zonnetje zetten.
Lees meer
 
01-10-2024

Tryater speelt Theatervoorstelling BINGO! in Lemmer.

Op donderdagavond 17 oktober speelt de theatervoorstelling BINGO! in het Papageno Huis in Lemmer. De voorstelling is bedoeld voor alle inwoners uit De Fryske Marren, welke leeftijd dan ook. In het kader van ‘De week tegen eenzaamheid’ en ‘wereld armoede dag’ wordt deze voorstelling gratis aangeboden door Sociaal Werk De Kear en De Fryske Marren. Er is ruimte voor maximaal zestig bezoekers, dus geef je op want vol is vol!  
Lees meer
 
19-09-2024

Koffie en een goed gesprek in Joure en Balk

Kom langs om te praten over allerlei onderwerpen die ertoe doen als je ouder wordt, voor locatie en datum kijk in de agenda.  
Lees meer
 
16-09-2024

Aanmelden voor First Mates in Oudehaske kan nu!

Meld je aan voor First Mates en maak mooie vriendschappen.
Lees meer
 
09-07-2024

Een opgeruimde tuin!

Bewoners van het AZC in Balk (het Tuinteam) zijn bezig met het opknappen van tuinen in De Fryske Marren. Elke week werkt het Tuinteam in een andere tuin om zo de Nederlandse taal en cultuur beter te leren kennen. Zowel de bewoners als de vrijwilligers van het Tuinteam zijn blij met het resultaat: een opgeruimde tuin!  
Lees meer
 
09-07-2024

Rouwcafé in De Fryske Marren

Wanneer je iemand verliest die veel voor je betekent, verandert alles in het leven. Niets lijkt meer hetzelfde. Naast rouwen om het verlies, vraag je je misschien af hoe je een andere invulling gaat geven aan je dagelijks leven. Mensen uit je omgeving weten niet altijd hoe zij troost kunnen bieden en je krijgt soms het gevoel alleen te staan.
Lees meer
 
10-06-2024

Buurtbemiddeling; kansen bij een conflict in de buurt

Op 16 mei werd er een bijeenkomst over buurtbemiddeling georganiseerd voor verwijzers. Het doel van de bijeenkomst was om de werkwijze van buurtbemiddeling onder de aandacht te brengen. Om te voorkomen dat een conflict in een buurt escaleert, kan buurtbemiddeling hier een positief effect op hebben.
Lees meer
 
16-05-2024

Jaarstage Buurtwerk (HBO) bij Team Noord (Joure)

Stagelopen bij Sociaal Werk De Kear?Voor schooljaar 2024-2025 zijn we op zoek naar twee stagiairs (HBO)!   
Lees meer
 
16-05-2024

Jaarstage Buurtwerk (HBO) bij Team Zuid (Lemmer)

Stagelopen bij Sociaal Werk De Kear? Voor schooljaar 2024-2025 zijn we op zoek naar twee stagiairs (HBO)! 
Lees meer
 
07-05-2024

Watersportfestival CSG Bogerman Balk

BALK - Woensdag 17 april hebben 197 leerlingen van het CSG Bogerman kennis gemaakt met watersport tijdens 'Het Watersportfestival' in Balk. Sociaal Werk De Kear, FIIF - Sportbedrijf DFM, WSV Sleattemermar, Zeilschool de Ulepanne en Zeilschool De Stipe sloegen de handen ineen om het festival mogelijk te maken.
Lees meer
 
29-04-2024

25 mei Kennismakingsochtend voor jongeren met een beperking bij Pegasus Lemmer (aangepast sporten)

Gymnastiekvereniging Pegasus in Lemmer nodigt kinderen en jongeren met een beperking samen met hun ouder(s)/verzorger(s), uit voor een speciale kennismakingsochtend vol plezier en beweging op 25 mei 2024 van 10.00 tot 12.00 uur.
Lees meer
 
25-04-2024

Gemeente De Fryske Marren haakt aan bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur

Het fonds maakt sport en cultuur mogelijk voor inwoners die moeite hebben om rond te komen.
Lees meer
 
25-04-2024

Gratis openbaar vervoer voor inwoners met een laag inkomen

Joure - Gemeente De Fryske Marren biedt inwoners met een laag inkomen vanaf 1 april tot en met 31 december 2024 gratis openbaar vervoer aan. De Fryske Marren is de eerste Friese gemeente met de Meedoen Pas van Arriva. Een familiebezoek, naar vrienden, (vrijwilligers)werk of een bezoek aan bijvoorbeeld het ziekenhuis? Met de Arriva Meedoen Pas kunnen inwoners dit ‘gewoon’ doen door in de bus en trein te stappen. 
Lees meer
 
16-04-2024

Koffieochtend voor mantelzorgers

Donderdag 25 april is er weer een Koffie-ochtend voor mantelzorgers in De Werf. 
Lees meer
 
28-03-2024

Start Rouwcafé in De Fryske Marren

Wanneer je iemand verliest die veel voor je betekent, verandert alles in het leven. Niets lijkt meer hetzelfde. Naast rouwen om het verlies, vraag je je misschien af hoe je een andere invulling gaat geven aan je dagelijks leven. Mensen uit je omgeving weten niet altijd hoe zij troost kunnen bieden en je krijgt soms het gevoel alleen te staan.
Lees meer
 
25-03-2024

De Bibliotheek, Sociaal Werk de Kear en Humanitas bieden hulp bij belastingaangifte

De Fryske Marren, 19 maart 2024 - Voor veel mensen kan het doen van belastingaangifte een ingewikkelde en stressvolle taak zijn. Daarom slaan de Bibliotheek, Sociaal Werk de Kear en Humanitas de handen ineen om hulp te bieden bij het invullen van belastingformulieren.
Lees meer
 
21-03-2024

Mantelzorgwijzer

Gemeente De Fryske Marren en het Mantelzorg Informatie Punt (MIP) hebben het initiatief genomen om de Mantelzorgwijzer te ontwikkelen. Een hulpmiddel dat onze ketenpartners en mantelzorgers helpt om in contact te komen met het MIP.
Lees meer