Terug naar Nieuws

"Bakkie in de Buurt" op de Jelle Meinesleane in Balk

Gepubliceerd op:

Dynhus en Sociaal Werk de Kear hebben op donderdagmiddag 2 juni “Bakkie in de Buurt” georganiseerd. Deze samenwerking is na het opheffen van alle maatregelen weer opgepakt en blijkt ook nu weer succesvol.

 

1654591764573_400_267_1654591802.jpg

Het idee erachter is om in gesprek te gaan met de inwoners van deze straat en de omgeving. De organisaties zijn benieuwd wat er speelt en leeft in de buurt en of er zaken zijn waarbij ze de inwoners kunnen ondersteunen.

De reacties waren enthousiast. “Wat leuk dat jullie dit doen, ik voel me gehoord en weet nu beter waar ik terecht kan als ik vragen heb” aldus een bewoner van de Lapidothstrjitte. Ook gaf een buurtbewoner te kennen dat hij graag vrijwilligerswerk wil gaan doen in het AZC. Buurtwerker Laurine: “De saamhorigheid en betrokkenheid in de buurt is groot, men weet elkaar wel te vinden en daar ligt hun kracht, het was een geslaagde middag.”.

Luuk van Dynhus roept inwoners op contact met hen op te nemen als zij de tent en de koffie ook graag in hun straat zien staan. "Wij vinden het belangrijk om te horen wat we kunnen betekenen voor jou als bewoner.Dit doen we graag samen met onze partners", aldus Luuk.

28-03-2024

Start Rouwcafé in De Fryske Marren

Wanneer je iemand verliest die veel voor je betekent, verandert alles in het leven. Niets lijkt meer hetzelfde. Naast rouwen om het verlies, vraag je je misschien af hoe je een andere invulling gaat geven aan je dagelijks leven. Mensen uit je omgeving weten niet altijd hoe zij troost kunnen bieden en je krijgt soms het gevoel alleen te staan.
Lees meer