Terug naar Nieuws

Drie Game Cafés voor jongeren in De Fryske Marren

Gepubliceerd op:

Sinds het najaar zijn er op drie verschillende locaties in de gemeente “Game Cafés” gestart voor jongeren. Het initiatief van een Game Café is bedacht door twee jongeren vanuit het project Impacter. De jongeren van Impacter hebben het eerste Game Café gestart in Balk en dat is zo goed ontvangen, dat het nu ook in Joure en Lemmer wordt georganiseerd. In het Game Café is er ruimte voor jongeren om elkaar te ontmoeten en gezamenlijk te chillen. 

Alle Game Cafés worden ondersteund door de jongerenwerkers van De Kear en de Jongerencoaches van Impacter. De opkomst van deze game cafés in De Fryske Marren is een mooie ontwikkeling, waarbij jongeren hun organisatiekracht wordt ingezet om een omgeving te creëren waarbij leeftijdsgenoten elkaar ontmoeten. De groei van deze initiatieven is een bewijs van het enthousiasme en de betrokkenheid van de jongeren.

De Game Cafés richten zich op bord- en kaartspellen en zijn voor jongeren vanaf groep 7 tot 18 jaar. De Game Cafés zijn ook voor jongeren die bijvoorbeeld buiten gemeente DFM naar de middelbare school gaan.

Meer informatie over de locaties en tijden van het Game Café:

Joure
Locatie: De Mix, Brugstraat 1 Joure
Dag: woensdagmiddag
Tijd: 14:15 tot 16:30 uur
Leeftijd: Jongeren van groep 7 tot en met klas 2

Balk
Locatie: In de kantine van middelbare school CSG Bogerman Balk
Dag: dinsdagmiddag
Tijd: 14:30 tot 16:30 uur

Lemmer
Locatie: Bibliotheek Lemmer
Dag: maandagmiddag
Tijd: 15:30 tot 17:30 uur

Meer weten over de Game Cafés of wil je graag contact met een jongerenwerker?
Dan kun je contact opnemen met Evelyn Stoffer via e.stoffer@sociaalwerkdekear.nl of 06-51876566.

25-01-2024

Gastlessen Jonge Mantelzorg

Afgelopen maandag hebben Jildau en Mark voor de tweede keer op Plein Joure gastlessen verzorgd waarbij we spraken over jonge mantelzorg.
Lees meer