Terug naar Nieuws

Lang zal hij leven

Gepubliceerd op:

Het Mantelzorg Informatie Punt organiseert samen met de Netwerken Palliatieve Zorg Fryslân, gemeente De Fryske Marren, gemeente Heerenveen,  Sichtpunt en Netwerk Dementie Fryslân, op 8 november 2022 in het Posthuistheater de interactieve theatervoorstelling 'Lang zal hij leven'.

Een voorstelling waarbij ingezoomd wordt op morele dilemma's van euthanasie bij dementie. Voor professionals en vrijwilligers en voor mantelzorgers en andere belangstellenden.

Meer informatie volgt t.z.t.

 

26-09-2022

Experiment Pest een Plant

Op 4 mei 2018 werd in verschillende landen de Anti-Discriminatie-dag gehouden. IKEA besloot hier op gepaste wijze op in te spelen door een bijzonder experiment uit te voeren, “Bully a Plant”. In dit experiment werden twee planten van IKEA gebruikt die in een zaal op een school werden geplaatst. De leerlingen werden gevraagd om hun stem op een positieve, dan wel negatieve manier te gebruiken tijdens het benaderen van de planten. De ene plant kreeg te maken met een hoop gevlei en complimenten terwijl de andere plant niets anders dan negatieve verwensingen kreeg. Beide planten ontvingen dezelfde hoeveelheid water, zonlicht en voeding. Het enige verschil was de manier waarop ze benaderd werden door het aanwezige publiek. Het resultaat na 30 dagen? Verbluffend…
Lees meer