Terug naar Nieuws

Leven na mantelzorg

Gepubliceerd op:

Als de zorg voor je naaste wegvalt, dan gaat er een nieuwe fase van je leven in. Naast rouwen om het verlies, vraag je je misschien af hoe je een andere invulling gaat geven aan je dagelijks leven. 

 

Het Mantelzorg Informatie Punt  organiseert daarom dit najaar weer een reeks bijeenkomsten voor ex-mantelzorgers.

Onderwerpen die aan bod komen zijn rouw- en verliesverwerking, ervaringen delen, vorm geven aan herinneringen en hoe nu verder.
‘We lopen vier bijeenkomsten met elkaar mee’.

Data

  • donderdag 29 september 2022,  10.00 – 11.30 uur
  • donderdag 13 oktober 2022, 10.00 – 11.30 uur
  • donderdag 27 oktober  2022, 10.00 – 11.30 uur
  • donderdag 10 november 2022, 10.00 – 11.30 uur

De locatie wordt later bepaald.

De bijeenkomsten worden begeleid door Jackie Sanger, ervaringsdeskundige op het gebied van verlies en rouw. Tevens heeft zij heeft de opleidingen rouwverwerking, counseling en kortdurende oplossingsgerichte therapie gedaan. Zie voor meer informatie over Jackie www.jackiesanger.nl

Deelname aan de bijeenkomsten is gratis. Wil je eerst nog wat meer informatie of wil je je aanmelden? Dit kan via mantelzorg@sociaalwerkdekear.nl of door te bellen met Francien Bekius op 06-51291163.

26-09-2022

Experiment Pest een Plant

Op 4 mei 2018 werd in verschillende landen de Anti-Discriminatie-dag gehouden. IKEA besloot hier op gepaste wijze op in te spelen door een bijzonder experiment uit te voeren, “Bully a Plant”. In dit experiment werden twee planten van IKEA gebruikt die in een zaal op een school werden geplaatst. De leerlingen werden gevraagd om hun stem op een positieve, dan wel negatieve manier te gebruiken tijdens het benaderen van de planten. De ene plant kreeg te maken met een hoop gevlei en complimenten terwijl de andere plant niets anders dan negatieve verwensingen kreeg. Beide planten ontvingen dezelfde hoeveelheid water, zonlicht en voeding. Het enige verschil was de manier waarop ze benaderd werden door het aanwezige publiek. Het resultaat na 30 dagen? Verbluffend…
Lees meer