Terug naar Nieuws

Leven na mantelzorg

Gepubliceerd op:

Als de zorg voor je naaste wegvalt, dan gaat er een nieuwe fase van je leven in. Naast rouwen om het verlies, vraag je je misschien af hoe je een andere invulling gaat geven aan je dagelijks leven. 

 

Het Mantelzorg Informatie Punt  organiseert daarom dit najaar weer een reeks bijeenkomsten voor ex-mantelzorgers.

Onderwerpen die aan bod komen zijn rouw- en verliesverwerking, ervaringen delen, vorm geven aan herinneringen en hoe nu verder.
‘We lopen vier bijeenkomsten met elkaar mee’.

Data

  • donderdag 29 september 2022,  10.00 – 11.30 uur
  • donderdag 13 oktober 2022, 10.00 – 11.30 uur
  • donderdag 27 oktober  2022, 10.00 – 11.30 uur
  • donderdag 10 november 2022, 10.00 – 11.30 uur

De locatie wordt later bepaald.

De bijeenkomsten worden begeleid door Jackie Sanger, ervaringsdeskundige op het gebied van verlies en rouw. Tevens heeft zij heeft de opleidingen rouwverwerking, counseling en kortdurende oplossingsgerichte therapie gedaan. Zie voor meer informatie over Jackie www.jackiesanger.nl

Deelname aan de bijeenkomsten is gratis. Wil je eerst nog wat meer informatie of wil je je aanmelden? Dit kan via mantelzorg@sociaalwerkdekear.nl of door te bellen met Francien Bekius op 06-51291163.

19-09-2023

Bezoek van een Japanse delegatie aan Sociaal Werk De Kear

Maandag 18 september heeft een Japanse delegatie van tien onderzoekers in opdracht van het Ministerie voor Gezondheidszorg van Japan Sociaal Werk De Kear bezocht. Recent is in het Japanse zorgsysteem de functie van wijkcoördinator toegevoegd. Aangezien dit een geheel nieuwe functie is in hun zorgorganisatie wilden zij graag meer weten over het Nederlandse systeem van het sociaal werk en met name over de sociale wijkteams, hun werkwijze en inbedding. Centrale vraag was hoe zij vanuit de Nederlandse ervaringen en expertise de positie van de wijkondersteuningscoördinator in het Japanse zorgsysteem kunnen inrichten.
Lees meer