Terug naar Nieuws

Watersportfestival CSG Bogerman Balk

Gepubliceerd op:
Watersportfestival CSG Bogerman Balk

BALK - Woensdag 17 april hebben 197 leerlingen van het CSG Bogerman kennis gemaakt met watersport tijdens 'Het Watersportfestival' in Balk. Sociaal Werk De Kear, FIIF - Sportbedrijf DFM, WSV Sleattemermar, Zeilschool de Ulepanne en Zeilschool De Stipe sloegen de handen ineen om het festival mogelijk te maken.

De dag stond zowel in het teken van de kennismaking van de watersport als de mentale gezondheid onder jongeren. Op de dag van het festival waren er jongerenwerkers aanwezig die met de jongeren in gesprek gingen over dit thema. We kwamen erachter dat er ondanks de waterrijke omgeving veel jongeren uit Balk nog nooit iets hadden gedaan met Watersport, terwijl op het water zijn met leeftijdsgenootjes erg verbindt.

Bij veel jongeren was te merken dat ze het zeilen voorafgaand erg spannend vonden en zo klonk er op het water af en toe ook wat gegil. Wanneer de jongeren van het water afkwamen, zagen alle jongeren er een stuk ontspannener uit en vonden ze het allemaal erg meevallen hoe eng het was. De aanwezige jongerenwerkers merken dat vooral sinds de coronaperiode er veel meer mentale problemen onder jongeren zijn. Het Watersportfestival was een mooie gelegenheid om dit thema aan bod te laten komen.

Het Watersportfestival had naast het mentale gezondheidsdoel onder jongeren natuurlijk ook een algemeen gezond karakter. Door op het water in beweging te zijn en het stimuleren van gezonde voeding, zoals fruit dat werd gesponsord door de lokale supermarkt.

Al met al hebben we een mooie en geslaagde dag gehad, we hebben achteraf veel positieve verhalen gehoord vanuit zowel de jongeren als de ouders en de andere partners met wie we het festival georganiseerd hebben.

09-07-2024

Een opgeruimde tuin!

Bewoners van het AZC in Balk (het Tuinteam) zijn bezig met het opknappen van tuinen in De Fryske Marren. Elke week werkt het Tuinteam in een andere tuin om zo de Nederlandse taal en cultuur beter te leren kennen. Zowel de bewoners als de vrijwilligers van het Tuinteam zijn blij met het resultaat: een opgeruimde tuin!  
Lees meer