Positieve Gezondheid

Sociaal Werk De Kear werkt vanuit het gedachtegoed van Positieve Gezondheid: het vermogen om je aan te passen en de eigen regie te voeren bij de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen van het leven. We zijn ervan overtuigd dat mensen weten wat kwaliteit van leven voor hen betekent. Iedereen kan kwetsbaar zijn. Wij willen mensen ondersteunen om in die situatie hun mogelijkheden te zien en te ontwikkelen.

Wat is Positieve Gezondheid?

Als het om gezondheid gaat, focussen we vaak op de ziekte, de gezondheidsklachten, de beperkingen. Volgens Positieve Gezondheid, een beweging geïntroduceerd door voormalig huisarts en onderzoekster Machteld Huber, is gezondheid veel meer dan dat. Het gaat ook over goed in je vel zitten, omgaan met tegenslagen, wonen en werken, contacten hebben en zinvol bezig zijn. Gezond zijn is meer dan niet ziek-zijn. Het gaat over prettig en veilig leven, over zinvolle tijdsbesteding, over contacten en over jezelf zo lang mogelijk kunnen redden. Met deze brede en persoonlijke kijk op gezondheid bereiken we meer.

Test jouw Positieve Gezondheid

Hoe gezond en gelukkig ben jij? Wat vind jij écht belangrijk in het leven? De test Mijn Positieve Gezondheid, ontwikkeld door het Institute for Positive Health, laat zien hoe je vindt dat het met je gaat.

Meer weten of in gesprek?

Wil je meer weten over Positieve Gezondheid of eens met iemand praten over jouw Positieve Gezondheid? Neem dan gerust contact op met één van onze teams. We gaan graag het gesprek met je aan over jouw behoeftes op het gebied van gezondheid en welzijn.

Stel een vraag

Wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!