Leefbaarheid

Fijn en veilig wonen is belangrijk voor iedereen. Je wilt je thuis voelen in je straat, buurt en dorp. De buurtwerkers van Sociaal Werk De Kear werken samen met jou aan de leefbaarheid in de gemeente De Fryske Marren. Zijn er zaken in je buurt of dorp die je wilt verbeteren? Maar weet je niet goed hoe je dat moet doen? Wij kunnen je hierbij - samen met de dorpencoördinatoren van de gemeente De Fryske Marren - ondersteunen.

Hoe ondersteunen wij jou?

We beginnen bij jouw vraag of wens. Sociaal Werk De Kear vindt het belangrijk dat jij als inwoner zelf aangeeft wat beter kan in jouw omgeving. De buurtwerkers helpen je om zelf oplossingen te bedenken en jouw talenten hierbij in te zetten. De buurtwerkers kijken per situatie wat er aan de hand is, wat er nodig is, wat de buurt of het dorp zelf kan en welke (professionele) organisaties daar eventueel bij kunnen helpen.

Onder het genot van een kop koffie of thee gaan we graag met jou in gesprek. Maar we zoeken ook samenwerking met bijvoorbeeld dorpsbelangen, wijk- en buurtverenigingen. Zo maken we samen jouw woonomgeving gezonder, fijner en leefbaarder.

Meer informatie en telefoonnummers van organisaties en instanties in de gemeente De Fryske Marren vind je ook in de digitale gemeentegids.

Afspraak maken?

Wil je dat we een keer bij jou in de straat langskomen om samen met jou en jouw buren te praten over het wonen en leven in jullie wijk of dorp? Neem dan contact met ons op.

Contact

Stel een vraag

Wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!